7 aug 2013

Now I can take my baby everywhere!

Toen ik nog mijn eerste DSLR, een Olympus E500 gebruikte, stopte ik deze altijd gewoon in mijn overvolle tas. Tezamen een grote selectie aan scherpe objecten, waardoor het de camera niet echt ten goede kwam.

Sinds ik nu een tijd de Canon D600 gebruik, zou ik zo iets nooit doen, want mijn baby beschadigen is het laatste wat ik wil. Daarom kocht ik toentertijd meteen een extra camera tas tas waar ook een extra lens in past. Maar zoals je vast wel weet, zijn bijna alle camera tassen oerlelijk en ook de mijne was geen uitzondering.


Omdat ik het toch fijn vind om mijn camera in mijn normale handtas mee te nemen, moest er een oplossing zijn! En er zijn veel verschillende hoezen te vinden die naar hetzelfde idee gemaakt zijn. Deze komt van de webshop cameranu.nl, die ik de beste prijs kwaliteit balans vond hebben. Hij is niet al te lelijk en hij doet zijn werk perfect.

Het enige nadeel is dat hij voor mij nog iéts kleiner mocht, ik snap dat de "snuit" groot moet zijn voor verschillende lenzen, maar met mijn 50mm lens blijft er veel loze ruimte over. Maar al met al mag ik niet klagen, voor €19,95 zal ik veel plezier van deze bordeaux rode hoes hebben!


Aan de binnenkant is het één en al functionaliteit, zonder poespas. Er zit een vakje voor je lenzen dop en verder is er alleen ruimte om je camera in de schuiven!


Aan de zijkant hangt een ringetje waar je de camera aan vast kan maken. Het is eigenlijk de bedoeling dat je deze hoes aan de camera laat hangen wanneer je fotos schiet. Alhoewel ik hem niet op die manier gebruik, komt het vast een keer van pas!

Wat gebruiken jullie om je spiegelreflex mee te vervoeren? Heb je een mooie design tas of ben jij net zoals de jongere ik, iemand die hem gewoon in zn tas mikt?

11 opmerkingen:

  1. wat handig, ik moet ook nog zo'n tasje zien te vinden, nu heb ik mijn camera los in mijn tas maar da's ook niet zo heel veilig :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb toevallig een tijd terug een grotere tas gekregen omdat ik eerst een tas had waar ik de camera in kon schuiven, maar toen ik een lens erbij kreeg is het toch wel handig om een grotere tas met meerdere vakken erin te hebben. Ik durf hem niet in mijn tas te ''mikken'' ben zo bang dat er ook maar één krasje op me camera komt haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ook een tasje, maar een iets andere. Ik ben ook erg zuinig op mijn maatje "camera". x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik moet ook maar zo'n tasje aanschaffen! Ik heb nu een best grote Canon tas, en die kan ik niet zo even in mijn tas gooien..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze tas ziet er al veeeel beter uit dan die van mij haha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb nu sinds kort een 500D (Daarvoor een 1000D) maar ik gooi ze eigenlijk altijd in mijn tas als ik ze kort meeneem. Eerst altijd in theedoeken gewikkeld, maar later gewoon 'flop' in m'n tas. Scherpe voorwerpen (sleutels) eruit halen en nog steeds zitten er geen krasjes op. Verder heb ik zo'n mega fototas, zo'n rechthoekig ding waar tig lenzen inkunnen, maar dat is zo'n gesjouw, haha
    Lief kleurtje trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb een canon tas om m'n nikon mee rond te zeulen haha ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een goed idee! :)
    Zelf heb ik (nog niet) een spiegelreflex, dus mijn kleine camera is superhandig mee te nemen overal.

    Liefs, Liese
    Cats & Dresses

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik mik 'm ook altijd gewoon in m'n tas, wel in een zakje. Maar niet echt een goed beschermend zakje. Zo'n katoenen shopper. Dit is nog best wel een goed idee!

    Love,

    Rowan

    Personal Style Blog www.redreidinghood.com
    Ps: Don’t you forgot to check out my very first shoplog/haul video ? I’d love to hear what you think about it!

    BeantwoordenVerwijderen