19 sep. 2013

Update: Getting my sport on!

Vanaf ongeveer mijn 6e tot aan de 2e van de middelbare school, heb ik gedanst. Maar door drukke roosters, huiswerk en vooral luiheid tijdens de middelbare- en hogeschool heb ik het nooit meer opgepakt. Het afgelopen jaar ben ik me gaan realiseren dat ik niet voor altijd in vorm zal blijven en dat sporten alles ten goede zal komen, energie maar vooral mijn (vooral niet bestaande) spieren. Ik ben dan ook niet gaan sporten om af te vallen, maar overal om iets strakker en gespierder te worden. En daarbij is het natuurlijk algemeen bekend dat sporten gezond is en dat je lichaam beweging nodig heeft.Ik heb een hele tijd excuses verzonnen en mezelf doen geloven dat ik geen tijd heb om te sporten. Tijdens mijn afstuderen wilde ik wel sporten, maar vaak kon ik het me qua stress niet permitteren om ander half uur achter mijn bureau weg te gaan. 

Nu ik werk en mijn leven een stuk stabieler is, omdat ik 's avonds geen huiswerk te doen heb, heb ik mezelf voorgenomen om gezonder te gaan leven. Sporten is daarom een goede eerste stap en na twee proeflessen Body Pump ben ik vastberaden om het vol te gaan houden. Het is voor mij extra motiverend omdat mijn vader en broertje ook al een tijd Body Pumpen, zo kan ik gezellig met hen mee en kunnen zij mij "pushen" om mee te gaan.


De eerste keer heb ik letterlijk een week spierpijn gehad en toen ik afgelopen maandag weer ging, was het al een stuk (lees: 80%) minder. Dat betekent voor mij dat ik het zeker vol moet gaan houden en daarom ga ik volgende week gelijk een abonnement afsluiten. Na mijn vakantie (ik ga volgende week een weekje naar Marmaris!) wil ik op maandag én zelfs woensdag blijven pumpen en hopelijk zie ik na een tijdje al resultaat. Ik benieuwd, wish me luck!

Herkennen jullie mijn situatie? Excuses verzinnen om niet te hoeven sporten is volgens mij wel een veelvoorkomend probleem.. 


Ben jij ook pasgeleden gaan sporten en wat doe jij? Of kan je me iets aanraden om van het Les Mills programma te volgen?

17 opmerkingen:

 1. Oeh, bodypump is best zwaar he, haha. Na de eerste keer kon ik niet meer lopen :D! Maar heel goed van je! Ik ben in de herfst/winter altijd veel meer gemotiveerd om te sporten? Haha succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ook niet haha, afschuwelijk! Maar inderdaad, ik sport ook liever in de wat koudere maanden, in de zomer spendeer ik mijn avonden liever in de heerlijke avondzon!

   Verwijderen
 2. Oeh nice shoes! Haha Nike Dual Fusion? Vorig week kwam er een artikel online bij mij over mijn roze gympen! ;-)

  Ik herken je verhaal,
  Ik ben nu ook echt flink aan het sporten om spieren te trainen. Ik doe voornamelijk aan cardio en krachtraining om in vorm te blijven.
  In het begin is het even moeilijk maar als je doorzet dan zie je beetje bij beetje je lichaam (positief) veranderen en dát gaf mij zo ontzettende goed gevoel!
  Ook ik heb soms van die ik-heb-geen-zin momenten maar dan besef ik, als ik niet ga sporten wordt het alleen maar zwaarder om mijn doel te halen. Vorige week heb ik een hele week overgeslagen (dat wat dus zo'n down-moment) Ik heb spijt gehad want mijn lichaam moest er gewoon weer flink aan wennen! En dát motiveert mij weer: Nooit meer overslaan! Haha

  Heel veel succes! En je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik weet niet welke het zijn haha, volgens mijn zijn het eigenlijk "running shoes". Kocht ze echt voor een paar euro in Amerika in de uitverkoop! Maar de Nike Dual Fusion zien er goed uit, ga ik onthouden voor mijn volgende paar want deze zijn iets te klein. Hopelijk ga ik het volhouden, maar denk het wel. Jij ook succes!!

   Verwijderen
 3. Wow jij hebt een super mooi lichaam zeg! Jealous.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooie schoenen, en pfff, body pump is behoorlijk zwaar maar wel echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken het probleem van excuses zoeken maar al te goed idd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes! Ik haak vaak na een paar weken sportschool weer af..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil het wel weer oppakken, maar dan om af te vallen. Gave schoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh goed bezig! Zelf nog nooit gebody pumpt. Maar wel crossfit en bootcamp. Ik herken mezelf daar ook wel erg in. Excuses verzinnen om niet te gaan. Bv. Ja maar we gaan volgende week op vakantie en ik moet nog zoveel doen. Haha, maar zodra je dan gesport hebt, geeft het wel een lekker gevoel.

  Succes in ieder geval! Je sportshoes zijn erg leuk! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk! Ook toffe schoenen heb je aan :D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk! Bodypump vind ik ook erg leuk om te doen! Ik volg verschillende lessen van Les Mills: pump, combat en sh'bam. Dat laatste is erg leuk als je van dansen houdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke sport outfit!! Ik heb bodypump een paar keer gedaan. Het was wel leuk om te doen, maar ben er helaas mee gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die schoenen zijn echt gaaf! En tjah ik verzin ook altijd excuses om niet te hoeven sporten helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Herkenbaar. Ik heb vroeger gezwommen en gedanst en doe nu al een aantal jaren niets. Ik wil wel weer gaan sporten, maar ik heb eigenlijk geen idee wat :S

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou dringend terug moeten beginnen met lopen, mijn conditie is ver te zoeken! Mooie outfit!

  BeantwoordenVerwijderen